Gyvenimo būdo žurnaluose fiksuojami visi gyvenimo etapai, ne tik pavieniai paatviravimai. Tik pora susipažįsta, tada, žiūrėk, ant viršelio nuostabi moteris seksualiai pravėrusi burną, o vyrukas ją laiko apsikabinęs macho poza. Paskui jau ir baltas nuometas su nėrinukais. Dar po kurio laiko fotosesija trise, tarpe – putlutis kūdikis ir vyras būtinai papasakos, kaip jį pakeitė tėvystė. Tada – fotosesija iš rojaus kampelio arba nuostabių namų – „Ikėjoj“ tokių nebūna. O tada, žiūrėk, „turiu sulaukti to, kas man skirta...“

Tokios yra žaidimo taisyklės. Moteriškas, kartais ir vyriškas, tiesa, nenuneigsi, iš širdies gelmių išsikalbėjimas dažnausiai skaičiuojamas galutine nauda. Moterys, kurios nuolat puošia gyvenimo būdo žurnalus, beveik visada ką nors parduoda. Savo vardo ar atvežtines itin prabangias grožio linijos prekes, dirbtinių orchidėjų puokštes, stiliaus patarimus ar organizuoja renginius. Viršelis yra verslo dalis.

„Olialia“ pupytės taip pat dirba savo darbą, kai dalijasi gyvenimo nuopoliais iš pakilimais. Pavyzdžiui, legalizuoja vyrus nusikaltėlius.
Nerūpi man politika daugiau, sako E. Masiulis. Aš negyvenu tuo ritmu, sako jis. Bet atsiverti tą laišką, skaitai vietą, kurioje parašyta: atsiprašau visų, kuriuos nuvyliau. Visų saviškių ir tūkstančius manimi pasitikėjusių žmonių.
Indrė Makaraitytė

Matyt, kažkuris iš likusių liberalų galvų laisvalaikiu, pasislėpęs nuo aplinkinių, nes ne lygis iš tikrųjų, skaito tuos glamūrinius žurnalus. Ir atkreipė žmogus dėmesį, kad Natalijos Bunkės ar Oksanos Pikul išpažintys veikia. O.Pikul gi jau net į milijardinę rinką įžengė. Jos gerbėjų – tūkstančiai.

Na, jei veikia, tai geras praktikas reikia išbandyti. Ir pradėjus atmosferoje vėl kauptis įtampai, kad lyg ir Eligijus Masiulis pradingo, ar jam viskas gerai, kaip ten buvo su tais pinigais, tūkstančiais eurų, vyrai ėmė ir nusprendė, kad E. Masiuliui reikia išsikalbėti.

Tada sėdo E. Masiulis ir keturias valandas rašė laišką Lietuvai. Mintys gulė į lapą iš pačių širdies gelmių, kaip sako pats buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas.

Jis liko toks pats, demokratiškas vadovas, kuriam niekada gyvenime nekilo net minties ko nors palaužti. Ir tik „Didžioji klaida“ jį nubloškė į „gyvenimo nežinią“. Ta „beprotiška gyvenimo skuba“ pakišo koją, ir dabar kas rytą jis atsibundąs su didžiausia bausme širdyje, kad pavedė ir nuvylė tūkstančius žmonių.
E. Masiulis išsipasakojo. Išsiliejo. Dar kartą atsiribojo nuo partijos. Partija dar kartą atsiribojo nuo E. Masiulio. Iki rinkimų – mėnuo ir tas mėnuo bus pilnas visokių batalijų. Tose batalijose liberalai turės kozirį – viskas, reikalas baigtas, E. Masiulis pasakė – tai jo problema.
Indrė Makaraitytė

Po laiško, žinoma, seka toliau dozė atvirumo. Klausais ir matai, kaip automobilyje jis paėmė iš R. Kurlianskio 90 tūkstančių eurų grynais, kaip viskas vyko Gedimino prospekte, kaip jis turėjo vėl kažkur labai skubėti, tuomet rado degtinės butelį, įpakuotą į dėžutę. Ir tada jam dingtelėjo, kad pinigai saugiai galėtų pabūti ir joje. Ir dar daugiau detalių, pačių smulkiausių, net kokiomis kupiūromis buvo tie 90 tūkstančių.

Gyvenimo skuba ir dramos neturėjo įtakos E. Masiulio atminčiai.

Bet kam E. Masiuliui reikalinga tokia išpažintis, toks viešas ir esą iš pat širdies gelmių atgailavimas politikui, kuris buvo be kelių mėnesių premjeras, vadovavo vienai sudėtingiausių ir labiausiai interesais apipintų – Susisiekimo – ministerijai?

Jo akmeniui nuritinti?

Tokią politikos mokyklą išėjusiam E. Masiuliui turbūt nereikia aiškinti, kad žiniasklaida dar nėra išsprendusi nei vienos asmeninės problemos. Net „Olialia“ pupytės tuo netiki.

Nes jei ritino savo akmenį, tai jį jis užritino ant Liberalų sąjūdžio. Per keturis mėnesius žmonės buvo apsipratę su mintimi, kad teisėsauga dirba, kad tiria, o jei taip ilgai tiria, tai galbūt nieko ir negali įrodyti. Ir ta STT, žinot, nelabai... Ir gal tas E. Masiulis kyšį ėmė, bet tokį pat gal ėmė ir darbietis Vytautas Gapšys. Ir šiaip skandalas po skandalo – juk ką tik vyko nomenklatūrinė medžioklė ir tie „auksiniai“ šaukštai su šakutėm.

Galėjo gi tą akmenį po mėnesio nuritinti ... po rinkimų.
Ir dar vieną problemą išsprendė E. Masiulio išpažintis. Dabar ir visiems laikams.
Žinot, kaip pateka juodi pinigai į rinkimus ir į politiką? Paskolomis. Nesvarbu, kad be notaro patvirtinimo. Bet užtat su skolos lapeliu.
Indrė Makaraitytė

Nerūpi man politika daugiau, sako E. Masiulis. Aš negyvenu tuo ritmu, sako jis. Bet atsiverti tą laišką, skaitai vietą, kurioje parašyta: atsiprašau visų, kuriuos nuvyliau. Visų saviškių ir tūkstančius manimi pasitikėjusių žmonių.

Tikrai daug klausimų toje išpažintyje, sunku susigaudyti. Bet čia išlenda plačiai besišypsantis E. Masiulio mokytojas ir politinio kelio guru – Eugenijus Gentvilas. Ir viską paaiškina.

Aš tai tikiu E. Masiuliu, sako E. Gentvilas. Svarbiausia, kad jis patvirtino, kad čia jis sau ėmė pinigus ir kad nieko bendra su partija neturi. Mes juk taip iš pat pradžių sakėme. Čia jūs visi iškart tvirtinote, kad Liberalų sąjūdžiui mirtis. Bet ne, nieko panašaus, mes atsistojome ir dirbame toliau. Ir po šios išpažinties mes dirbsime toliau ir nugalėsime.

Ir čia jau nieko nei pridėsi, nei pridursi. Gal tikrai glamūrinių žurnalų herojų taisyklės veikia ir politikoje? Čia mes tik įsivaizduojame, kad liberalų rinkėjas kitoks, kad jis daugiau supranta. O gal Liberalų sąjūdžio galvos žino, kad jų rinkėjas taip pat skaito „Žmones“?

E. Masiulis išsipasakojo. Išsiliejo. Dar kartą atsiribojo nuo partijos. Partija dar kartą atsiribojo nuo E. Masiulio. Iki rinkimų – mėnuo ir tas mėnuo bus pilnas visokių batalijų. Tose batalijose liberalai turės kozirį – viskas, reikalas baigtas, E. Masiulis pasakė – tai jo problema. Butelio dėžutėje buvo paskola namui.

Ir dar vieną problemą išsprendė E. Masiulio išpažintis. Dabar ir visiems laikams.

Žinot, kaip pateka juodi pinigai į rinkimus ir į politiką? Paskolomis. Nesvarbu, kad be notaro patvirtinimo. Bet užtat su skolos lapeliu. Juk ta gyvenimo skuba tokia, kad ne viską žmogus spėji užtvirtinti. Ir nereikia. Na, pagaus tai pagaus. Tik tų pagautų viso labo du?...trys? Tiek išpažinčių visuomenė tikrai sugebės absorbuoti.