„Teisinga ir principinga ministrės pozicija. Gaila, kad mūsų įstatyminė bazė, net esant tokiai situacijai, nesuteikia vadovui, šiuo atveju ministrei, pakankamų įgaliojimų greitai ir ryžtingai spręsti susidariusią situaciją. Ar ne per daug mes saugome ir giname valdininkus Lietuvoje?“ painiais užkalbėjimais feisbuke dalinasi V. Mazuronis, mėgindamas pateisinti „1,66“ skandalo peripetijas ir tai, jog negali atleisti susikompromitavusios valdininkės.

Ir dar kaip gali! Tiksliau, galėjo tą pačią minutę, kai Virginija Baltraitienė pasikvietė susikompromitavusią pavaldinę pokalbio, susitarė ir ... mėnesiui išleido nemokamų atostogų.

Taip, „papūst“ į politinę atsakomybę jie gali. Po incidento, praėjus 10 dienų, ministrė galiausiai pareikalavo savo pavaldinės atsistatydinimo, nors prieš kelerius metus V. Baltraitienė laikėsi kategoriškos pozicijos, kai neblaivų iš lėktuvo išlaipintą bendrapartietį Švenčionių merą Vytautą Vigelį iš karto paragino prisiimti atsakomybę.

Kilus skandalui ministrė išleido D. Gineikaitę nemokamų atostogų, kai NŽT springsta nuo vilkinamų metų metus žemėtvarkos klausimų, tam, kad vienai bendrapartietei palikti laiko „susidėlioti reikaliukus“. Laikinai išleidus nemokamų atostogų NŽT veikla sustojo, tai akivaizdu, pažvelgus į NŽT renginių kalendorių, kurie pasibaigia gruodžio 21d.

V. Baltraitienė konstatavo, kad sutarta, jog D.Gineikaitė nedirbs, kol bus gauti kraujo tyrimo duomenys. Vėlgi, ar tai galėtų kiti?!

Įstatymai numato labai konkrečius atvejus, kuomet darbuotojas gali būti išleidžiamas nemokamų atostogų ir iš principo jos suteikiamos dėl šeimyninių aplinkybių. Jei ironiškai traktuosime, kad Darbo partija tai šeima, tuomet viskas tvarkoje. Galime pradėti tarnybinį patikrinimą.

Šioje vietoje tenka prisiminti ir tai, kad konkursą į NŽT vadovo postą ŽŪM jau buvo paskelbusi, kai ministerijai dar vadovavo Vigilijus Jukna, tačiau ministre tapusi Virginija Baltraitienė jį nutraukė, kad galėtų asmeniškai peržiūrėti konkurso sąlygas.

Vadove tapusi D. Gineikaitė tuomet netgi teigė, kad tikslių veiklos planų kol kas neturinti (!).

Ką gi, lauksime tarnybinio patikrinimo rezultatų. Nors paprasti šalies žmonės, kurie nesivežioja pluošto po 50 eurų banknotų, vertinimus tikriausiai jau seniai padarė.