Todėl atsakant į viešumoje pasirodžiusią kai kurių Vilniaus m. taryboje esančių konservatorių retoriką ir nepagrįstus kaltinimus, neva socialdemokratai uzurpavo vienos ar kitos savivaldybės įmonės valdymą, noriu išsakyti keletą pastebėjimų.

Konservatorius Vidas Urbonavičius kažkodėl įsitikinęs, kad UAB „Vilniaus vandenis“ vos ne istoriškai kontroliuoja socialdemokratai. Tuomet išeitų, kad pats V. Urbonavičius – visai ne konservatorius, o socialdemokratas?

Ar konservatorius V. Urbonavičius pamiršo, kad ilgą laiką pats buvo „Vilniaus vandenų“ stebėtojų tarybos pirmininku ir koloboravo su tokiais veikėjais kaip Vilius Navickas ir tas pats Romas Adomavičius, apie kurį dabar pats V. Urbonavičius teigia: „Vien ko vertos buvusio įmonės stebėtojų tarybos nario socialdemokrato Romo Adomavičiaus istorijos“...

Džiaugiamės faktu, kad Vidas Urbonavičius save laiko socialdemokratu – LSDP nario anketą galima užpildyti mūsų partijos būstinėje!

Taip pat reikia priminti gerbiamiems konservatoriams, kad depolitizavimas – tikrai ne konservatorių arkliukas. Ankstesnės konservatorių vadovybės Vilniaus mieste niekada neužsiėmė savivaldybės įmonių depolitizavimu. Juk nebuvo pakeistas nei vienas konservatorių atstovas tokiose įmonėse kaip „Vilniaus šilumos tinklai“, kuriai vadovo konservatorius Arūnas Keserauskas, ar kitose.

Dalis konservatorių Vilniuje tik virpina orą ir kelia audras stiklinėje. Depolitizavimo medaliai turėtų būti kabinami naujos kartos politikams, kurie į Vilniaus m. tarybą pateko tik šią kadenciją. Pačių konservatorių pozicija pasikeitė tik tuomet, kai Vilniaus m. tarybos konservatorių frakcijoje atsirado tokie jauni ir ambicingi politikai kaip Mykolas Majauskas.

LSDP frakcija Vilniaus m. taryboje aiškiai pasisako už skaidrų savivaldybės įmonių valdymą, jo depolitizavimą ir nepriklausomų valdybos narių įtraukimą, ypač profsąjungų atstovų delegavimą į įmonių valdymą. Socialdemokratai Vilniuje atsinaujino iš esmės ir viską pasveriame kompetencijos, o ne partinio lojalumo svarstyklėmis, nes konservatyviai nomenklatūrinis mąstymas nedera su mūsų socialdemokratinėmis vertybėmis.

Mes, socialdemokratai, nepolitikuojam, o skatiname „Vilniaus vandenų” valdybą kuo greičiau ieškoti naujo įmonės direktoriaus. Kuo daugiau konservatoriai politikuos, tuo didesnės abejonės kils profesionaliems vadovams užimant valstybės valdomų įmonių vadovų pozicijas.

O gal toks yra konservatorių tikslas, ir jie jau nesulaukia, kada galėsi ką nors pasodinti į šią vietą? „Vilniaus vandenys“ neturi direktoriaus, todėl dabar siūlome nepolitikuoti, o ieškoti naujo vadovo ir palikti šį darbą įmonės valdybai.