Pirminėmis aplinkybėmis, įvykio kaltininkas miesto prieigose pavojingai manevravo bandydamas išvengti kontakto su vilku, kai Stokholmo ir Sindromo gatvių sankryžoje netikėtai išniro meška. Jos apvažiuoti piliečiui V. M. nebepavyko – po kontakto gyvūnas krito ant priešinga kryptimi važiavusio mersedeso ir jie abu apvirto. Automobilis virto metalo laužo krūva, o meška pabėgo atgal į Latvijos miškus.

Įvykio paaiškinime pilietis V. M. neslėpė savo kaltės ir teigė bandęs visomis galimybėmis apsaugoti aplinką. Pilietis V. U. niekam jokių pretenzijų neturėjo ir kategoriškai atsisakė sutikti su tuo, kad jis nukentėjusysis.

Įvykis tiriamas.

Buitiniai konfliktai

Trečiadienį, 23.53 val., BPC numeriu gautas pranešimas apie buitinį konfliktą internete. Pranešėjas A. R. skundėsi, kad pilietis A. R. prieš jį daugiakartiškai panaudojo viešos kritikos smurtą, kuris taip pat turi verbalinio teroro apraiškų. Po 7 minučių gautas piliečio A. R. skundas dėl piliečio A. R. patyčios, kuri turinti panašumų į verbalinį smurtą apeliuojant į kūno sandarą.

Policijos pareigūnams žaibiškai atvykus į įvykio vietą interneto komentaruose, paaiškėjo, kad abu piliečiai išvakarėse nesaikingai vartojo feisbuką, o konfliktas įsiplieskė po vidurnakčio, pasikeitus mėnulio fazei.

Tiriant įvykio aplinkybes parai sulaikytas pilietis A. U.

Gaisrai

Ketvirtadienį, 14.34 val. BPC telefonu gautas pranešimas, kad Tauragės r., Žygaičių km. dega Žygaičių km. Anot pranešėjo, po visu Žygaičių km. dega žemė ir, citata, „veriasi pragaro liepsnos“ bei „šėtonas, dukrele, žengia žemėn, matyt, vis dėlto turėjom tų skalūnų“. Įtariant melagingą pranešimą, pranešėjo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tą pačią dieną, 15.21 val. BPC telefonu gautas pranešimas, kad Tauragės r., Žygaičių km. dega Žygaičių km. Anot pranešėjos, akivaizdžiai milžiniškame plote užsidegė milžiniškas kiekis skalūnų dujų. Įtariant melagingą pranešimą, pranešėjos atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariant grubų darbo taisyklių pažeidimą, BPC operatorės atžvilgiu pradėtas vidinis patikrinimas dėl garso įraše užfiksuotų teiginių „kokie dar skalūnai, dūra tu“ bei „taigi Milda ir kiti jau seniai įrodė, kad
ten tik amerikosų sąmokslas“.

Tą pačią dieną 18.58 val. gautas pranešimas, kad Tauragės r., Žygaičių km sudegė Žygaičių km. 20.01 val. operatyviai išsiųstos dvi autocisternos patikrinti.

Nusikaltimai turtui ir vagystės

Penktadienį, 6.45 val. BPC telefonu gautas Vilniaus miesto gyventojos M. D. pranešimas apie žaibišką vagystę iš jos gyvenamo gyvenimo. Anot pareiškėjos, po nakties feisbuke ji pastebėjo, kad dingo jos nepriekaištinga reputacija. Moteris taip pat pasigedo orumo, kilnumo ir švelnumo. Jos teigimu, vogdami vagys suniokojo ir jos vertybes. Nuostoliai vertinami dvejomis mero kadencijomis.

Tiriant įvykio aplinkybes jau žengiantis pro laikino sulaikymo patalpos duris sulaikytas pilietis A. U.

Smulkūs nusikaltimai

Antradienį Kelmės r., Kakoniškės km. dingo višta. Nekepta. Nuostolis tikslinamas.

Šeštadienį Kauno r., Šniūrų km., dingo šlanga. Nuostolis tikslinamas.

Sekmadienį Klaipėdos mieste neįvyko nieko ypatingo, tebuvo dar viena gėdingai liberalios sąjungos diena. Nuostolis ieškomas.

Tiriant visus šiuos įvykius apklaustas policijai jau gerai žinomas pilietis A. U. Maža ką.