Aš taip pat patyriau, cituojant kolegą, “deja vu”. Deja, bet tiek meras Artūras Zuokas, tiek jo komanda, komunikuodama apie nuveiktus darbus, vis “pamiršta” ne tik elementariai padėkoti koalicijos partneriams, savo pavaduotojams už jų atliktus darbus, bet ir pasisavina kitų politikų tiesiogiai kuruotus projektus ir pristato juos tarsi savo.

Taip, niekas nepaneigs, kad taksi įmonė “Vilnius veža”, skrydžių bendrovė “Air Lituanica” bei dviračių savitarnos sistema „Cyclocity Vilnius“ yra tikrai mero iniciatyvo, kurių (ne)sėkme jis rūpinosi asmeniškai. Tačiau prisiimti asmeniškai sau tokius projektus kaip vaikų darželis Santariškėse, Bernardinų sodas, Sveikatingumo takas, Liepkalnio žiemos centras ir kiti, tai jau ne tik ne kolegiška, tai galima įvardinti kaip melą.

Nekalbėsiu apie visus nuveiktus darbus, tačiau pažymėsiu, kad be visagalio mero, dirba dar trys jo pavaduotojai, kurie pasiskirstę kuruoja sritis pagal administracijos departamentus. Apie savo komandos nuveiktus darbus kalbėti yra lengviausia, todėl priminsiu, jog Darbo partijos deleguotas vicemeras Jonas Pinskus kuruoja Aplinkos ir energetikos, E.miesto, Ekonomikos ir investicijų departamentus bei sveikatos sritį iš Socialinių paslaugų ir sveikatos departamento. Taigi akivaizdu, kad didžiausi projektai yra atlikti būtent pagal šiuos departamentus ir pateiksiu tik kelis pavyzdžius.

Pirma, E.miesto departamentas, kurį kuruoja vicemeras Jonas Pinskus, atliko didžiulę studiją apie vietų vaikų darželiuose poreikį ir nustatė ne tik tai,  kuriuose mikrorajonuose reikalingi vaikų darželiai dabar, bet ir kur tas poreikis bus didžiausias ateityje. Taip gimė Santariškių vaikų darželis, kuriam pamatus padėjo būtent E.miesto bei Ekonomikos ir investicijų departamentų specialistai.

Antra, pastaruoju metu taip gražiai meras “nušvietė” Vilniaus bendruomenę apie sveikatingumo taką ir Neries pakrančių sutvarkymą, tačiau yra vienas “tik”. Tik pamiršo padėkoti ir paminėti, kad šiuos du didžiulius projektus rengė ir nuo pat kadencijos pradžios dirbo darbo grupė, kuriai vadovavo vicemeras Jonas Pinskus, o priklausė ir tarybos nariai net iš opozicijos, pavyzdžiui, Birutė Galinienė. Žinoma, projekto darbus nuosekliai vykdo taip pat Ekonomikos ir investicijų departamentas.

Trečia, tiesiog pribloškė kolegos Jono Juodkos frazė apie atnaujintas miesto erdves, kur jis sako, “Vilnius būtent Artūro Zuoko dėka…” Na, tikrai, matyt, kolegos pamiršo, kad mokyklų renovacija, sporto aikštynų suregistravimas ir atnaujinimas yra vicemero Jono Pinskaus bei administracijos direktoriaus pavaduotojo Rito Vaigino atlikti darbai, o tokie vilniečių jau pamilti projektai kaip Bernardinų sodas, Liepkalnio žiemos centras yra įgyvendinti tik inicijavus Ekonomikos ir investicijų departamento specialistams, kuruojant vicemerui Jonui Pinskui ir pritarus tarybai.

Be abejonės, tiek naujų, tiek tęstinių projektų yra kur kas daugiau ir apie juos, jei tik bus poreikis, mielai galiu parašyti, tačiau norisi pastebėti, kad prieš baksnodami kitiems apie nusirašymą, patys teisingai įvardinkite projektų autorius, daugiausia prisidėjusius kolegas, o gražiausia būtų pasakyti nuoširdų ačiū už kartu nuveiktus darbus. Deja, bet dabar kvepia melu arba, švelniai tariant, darbų pasisavinimu.