Argi galima kitaip interpretuoti šią patarlę, jei dabartinę politinę sumaištį Lietuvoje sukėlė p. Renata Cytacka.

Ne tik opozicijai, bet ir jokiems vidaus ir užsienio Lietuvos priešams nepavykus destabilizuoti pakankamai darniai dirbančios vyriausybės, jie pasitelkė šiam vaidmeniui viceministrę p. R. Cytacką.

Ta pačią, kuri nepaiso Lietuvos įstatymų ir nevykdo Lietuvos teismų sprendimų, ta pačią, kuri nepripažįsta Lietuvos valstybinių švenčių, bet uoliai švenčia kaimyninės valstybės šventes. Tą pačią R. Cytacką, kuri LR Prezidentę viešai pavadino melage. Tą pačią R. Cytacką, kurios dėka gabus ir energingas ministras buvo išprašytas iš Vyriausybės. Visa tai matėme savo akimis.

O dabar girdime politologų chorą, kuris siūlo užmerkti akis į p. Cytackos elgesį ir Energetikos ministru vėl paskirti tą patį, jau išprašytą iš Vyriausybės.

Jie nenori suprasti, kad valdyti Lietuvą gali tik tie, kurie ją gerbia ir laikosi priimtų įstatymų.

Dar kiti politologai nemano, kad Lenkų rinkimų akcijai (LRA) delegavus tą patį ar kitą kandidatą į ministrus, nepasikartos istorija ir p. R. Cytacka vėl neatsidurs viceministrės krėsle. O jei, p. V. Tomaševskio valia, taip įvyktų, tai ar vėl Vyriausybės vadovas turės prašyti Respublikos Prezidentės atleisti iš pareigų jau naująjį ministrą ar apsimesti, kad nieko neįvyko?

Kol LRA yra tik žaislas V. Tomaševskio rankose ir LRA nariai nemoka mąstyti savo galvomis, tol bus permanentinė politinės sumaišties grėsmė.

Jos išvengti galima dviem būdais:

1. LRA atsisako V. Tomaševskio paslaugų, užmiršta visokias dvikalbes lenteles, „skriaudžiamą“ lenkų mažumą ir pradeda teikti Seimui projektus, kurie naudingi visai Lietuvai, o ne vien Šalčininkams,

arba

2. Valdanti dauguma atsisako LRA paslaugų.

Bet kuris iš paminėtų variantų pabaigtų negražius politinius žaidimus.

Tiesos dėlei reikia pasakyti, kad tokios LRA, kokia ji yra dabar, pakvietimas dirbti valdančioje daugumoje buvo šiurkšti politinė klaida, kurios rezultatus dabar visi srebiame.