Sutikite, kad tik premjero rango asmuo gali pakeisti kito premjero sprendimą. Taip atsitiko šiomis dienomis.

Premjeras Butkevičius neleido skirti energetikos viceministru nesiskaitančios su Lietuvos įstatymais R. Cytackos, o Energetikos ministras J. Neverovićius įvykdė kito premjero W. Tomaszevskio sprendimą - paskirti R. Cytacką viceministre.

Ir paskyrė.

To buvo galima ir laukti, nes visas W. Tomaszevskio veiklos motto slypi lenkiškame folklore: jeszcze chamam dami v dupu kiedy my zachcemy (chamams duosime į užpakalį kada tik užsinorėsime).

Užsinorėjo pan Waldemar lenkiškų gatvių pavadinimų - prašom. Net teismai su policija ir prokurorais nieko negali padaryti. Reikia lenkiško įrašo dokumentuose - bus. Neduodate atsakingo darbo pani Cytackai- duosite, nes aš, Waldemar, to noriu.

Ir A. Butkevičiaus ministras p. Neverovičius davė. Ir visa tai tik dėl to, kad Lenkų rinkimų akcija (LRA) yra koalicijos partneris. Koalicijos vežėčių penktas ratas.

Dabar supykęs A. Butkevičius eis pas JE Respublikos Prezidentę ir jos prašys atleisti nepaklusnų ministrą iš pareigų. Jei JE tai padarys, tai pakibs ant plauko dabartinės koalicijos likimas, nes vargu ar p. Waldemar norės būti pažemintas. Visiems žinomas lenkų honoras.

Neben LLRA nariai nustos galvoti W.Tomaszevkio galva ir atsimins, kad ir jų galvos visai ne tam, kad į pilvą neprilytų. O tam, kad ieškotų geriausių visiems Lietuvos žmoněms sprendimų

Na, o jei JE nuspręs, kad ministras Neverovičius yra nepakeičiamas, tada A. Butkevičiui teks rinktis arba nešlovę apsimetant, kad nieko neįvyko, arba išsaugoti savo garbę ir orumą premjero portfelio sąskaita. Labiau tikětina, kad JE paaukos Neverovičių ir galbūt visą LRA