Per ekonominę ir finansinę krizę Lietuvoje bedarbių skaičius 2010 metais siekė net daugiau nei 300 tūkst. (t.y., daugiau nei 14 proc.). Jai praūžus, nedarbas tebesilaiko ties 13 proc. riba. Buvusiajai konservatorių, liberalų ir liberalcentristų Vyriausybei naujas darbo vietas kurti sekėsi itin sunkiai.

Dabartinė socialdemokratų vadovaujama Vyriausybė ėmėsi renovacijos ir investicijų skatinimo politikos, kad naujai kuriamos darbo vietos skatintų atsigaunančios Lietuvos ekonomikos augimą.

Tačiau naujų darbo vietų kūrimas - ne tik centrinės, bet ir vietos valdžios reikalas. Patirtis rodo, kad darbo vietų kūrimą ir jų išsaugojimą, kuris yra toks svarbus šalies ūkio stabilumui ir augimui, dažnai gali trikdyti elementarios smulkmenos.

Kaip ne vietoje ir nepagrįstai pastatytas kelio ženklas „Stovėti draudžiama“... 

Šiauliuose, Salomėjos Nėries gatvėje, veikianti Zitos Poškevičienės kavinė susidūrė būtent su tokiais sunkumais. Kavinė daugiausia teikia žmonėms pietus šiokiadieniais. Ir garantuoja 16 nuolatinių darbo vietų - kas yra pakankamai daug Šiaulių mastais veikiančiai individualiai įmonei!
Tačiau po 2008 metų Salomėjos Nėries gatvės rekonstrukcijos, abiejose gatvės pusėse atsirado kelio ženklai „Zona, kurioje stovėti draudžiama“.

Kavinės klientams, atvykstantiems pietauti automobiliu, nėra kur pastatyti savo automobilių, kadangi prie kavinės dabar yra vietos tik 3-4 automobiliams. Dėl to kavinėje sumažėjo lankytojų, ir iškilo grėsmė įmonės verslui. 

Prieš rekonstrukciją S. Nėries gatvėje buvo leidžiama stovėti, statant automobilius viena puse ant kelkraščio. Po rekonstrukcijos gatvė praplatėjo, tačiau statyti automobilių negalima.

 Z. Poškevičienė kreipėsi į Šiaulių savivaldybę, prašydama išspręsti problemą. Tačiau jos atsakymas buvo biurokratiškai trumpas ir aiškus - gatvė per siaura, kad būtų galima statyti automobilius. 

Pasak p. Zitos, kuri kreipėsi į mane, kaip į Lietuvos Respublikos Seimo narį, praradusi bet kokią viltį, prašydama pagalbos, man rašė, cituoju jos laišką, „man, paprasto žmogaus supratimu, keistai skamba, kai gatvė buvo siauresnė, tilpo ir automobiliai, o, kai paplatėjo, tai automobiliams per siaura“.

Moteris prašo, kad automobilius S. Nėries gatvėje būtų galima statyti nuo 11.30 iki 15 val., kad nenukentėtų gatvės gyventojų interesai. Ji apgailestauja, kad valdžia deklaruoja verslo plėtros ir darbo vietų kūrimo politiką, tačiau dabar ji ir jos įmonės darbuotojai gali tapti darbo biržos klientais, o savivaldybė netektų dar vieno mokesčių mokėtojo. 

 Z. Poškevičienė - ne vienintelė tokia verslininkė Šiauliuose. Kad ir kaip būtų liūdna ir ironiška, kelio ženklas „Stovėti draudžiama“ ir analogiški trikdžiai trikdo šiauliečių verslą ne tik S. Nėries gatvėje. Tuo skundžiasi vietos verslininkai, ir šią problemą yra būtina spręsti. Tai patvirtino ir Šiaulių kelių policija... 

Savo ruožtu kreipiausi į Vidaus reikalų ministeriją, kuri atsakė, jog atsakingi pareigūnai nuvyko į S. Nėries gatvę ir įvertino padėtį. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuras pažadėjo artimiausiame Šiaulių miesto savivaldybės administracijos sudarytos Saugaus eismo komisijos posėdyje pateikti savo pasiūlymus dėl galimybės statyti transporto priemones tam tikrose S. Nėries gatvės atkarpose. Dabar su p. Zita laukiame rezultatų... 

Kaip ten sakoma, velnias slypi detalėse. Kaip ir sėkmė... 

Todėl tiek centrinė, tiek vietinė valdžia privalo rūpintis, kaip būtų geriau žmogui. Juk verslininkas – irgi žmogus.