Vienoje jų sakoma: „Sąskrydžio dalyviams didelį susirūpinimą kelia naujai susikūrusių ir dar skubotai besikuriančių prorusiškų, atvirai komunistinių ir tiesiog populistinių partijų ir apsimetėliškų visuomeninių judėjimų gausa“, – teigiama dokumente.

„Tokios partijos ir visuomeniniai judėjimai, kaip A. Paleckio Socialistinis liaudies frontas, K. Prunskienės Lietuvos liaudies partija, K. Brazauskienės Demokratinė darbo ir vienybės partija, V. Romanovo Lietuvos žmonių partija, V. Žiemelio Krikščionių partija ir visai „šviežios“ N. Venckienės, D. Kuolio ar žurnalisto L. Balsio bei kitos, dažnai neturinčios nei rimtesnių programų, nei pakankamai konsoliduotų komandų, kad galėtų dalyvauti šalies valdyme, bet urmu besiveržiančios į rinkimus, tik kelia sumaištį žmonių galvose“.

Keista ir įžeidu, kad dokumente „Drąsos kelio“ partija sulyginta su A. Paleckio Socialistiniu liaudies frontu. Įsidėmėtina, kad „blogiečių“ sąraše nėra svetimtaučio verslininko vadovaujamos partijos.

Ypač skaudu tiems politiniams kaliniams ir tremtiniams, kurių gausu tarp „Drąsos kelio“ rėmėjų. Tai suprantama, nes kas atjaus skriaudžiamą, jei ne tas, kuris pats patyrė skriaudą - juk Klonio gatvės gynėjų tarpe žinomi disidentai ir sąžinės kaliniai, moraliniai autoritetai Nijolė Sadūnaitė, Robertas Grigas ir Alfonsas Svarinskas, Algirdas Endriukaitis ir kiti.

Nepriekaištaujame Ariogaloje susirikusiems tremtiniams ir laisvės kovotojams bei jų palikuonims – rezoliucijas rašė ne jie. Jas rašė konservatorių „elitas“ – tie, kurių nusikalstamo aplaidumo dėka žodis TIESA buvo supurvintas. Tie, kurie, anot Vytauto Landsbergio, ne tik ”stovėjo po medžiu“, kai buvo grobiama maža mergaitė, bet ir prisidėjo prie šio valstybės vardu įvykdyto nusikaltimo. Tie, kurie nieko bendro neturi ir neturėjo su pokario pasipriešinimu, bet dabar puikuojasi TS-LKD rinkiminio sąrašo viršuje.

Ką bendro su kova už laisvę, su tremtimi turi renginyje dalyvavusi Vilija Aleknaitė-Abramikienė? Ar Stasys Šedbaras, buvęs sovietinis kadrų inspektorius ir prokuroras, už pusvalandžio konsultaciją pareikalavęs 800 Lt iš politinio kalinio - invalido, netekusio rankos per pabėgimą iš lagerio?

Kodėl sąskrydyje nedalyvavo prof. Vytautas Landsbergis, nors programoje buvo numatyta? Nes jie ir jiems panašūs sudarė sudarė slaptą suokalbį prieš konservatorių garbės pirmininką ir įkūrėją, jie užgrobė partijos viršūnę vieninteliu tikslu – išsilaikyti kėdėse.

Gerbiamieji tremtiniai, laisvės kovų dalyviai bei jų palikuonys! Nesileiskite manipuliuojami naujosios nomenklatūros, kurie naudojasi jumis savanaudiškais tikslais. Neklausykite sirenų balsų, klausykite tik savo sąžinės balso, neklystančio tėvynės ir tiesos meilės jausmo...