DELFI atspausdino nedidelę žinutę ir įdėjo dančiasnapės šeimos nuotrauką. Pasipylė komentarai. Ir čia gimė dalykas, panašus į stebuklą: daugiau kaip du šimtai komentarų ir nė vieno keiksmažodžio. Šito Lietuvoje dar nebuvo. Ir dar vienas rekordas – beveik tūkstantis skaitytojų nepatingėjo parašyti, kad jiems patiko skaityti apie dančiasnapę. 

Rodos, nebėra nesutaikomų priešų, nėra kedofilų ir pedofilų, nėra stribų ir partizanų, vagių ir apvogtųjų, turtuolių ir vargšų. Niekas nieko nežudo, nešmeižia, nekeikia ir neprakeikia. Tik susižavėjimas.

Komentatoriai skelbia: „Pati gražiausia naujiena“, „Ši naujiena gali pakeisti pasaulį“. Gražiausios teigiamos emocijos ir jokio pykčio! Todėl ir sakau: dančiasnapė bent vienam vakarui ar kelioms valandoms suvienijo Lietuvą.

Nėra abejonės, kad trečiadienį visų reitingų viršūnėse puikavosi dančiasnapė ir aštuoni jos vaikai.

Populiariausias žodis, kuris įvairiais linksniais kartojasi komentaruose, tai žodis „grožis“: „Kokia graži šeimynėlė“, „Koks grožis“, „Nuostabus grožis“‚ „Gražu, nors verk“, „Ajetau, kokie gražuoliukai, net širdį suspaudė“, „Kiek gražumo, meilumo“, „Vaizdas nuostabus, miela ir gera žiūrėti“.

Komentatoriai lygino dančiasnapę su žinomais ir gerbiamais Lietuvos žmonėmis. Viena komentatorė rašė, kad dančiasnapės šukuosena panaši į prezidentės. Kitas manė, kad visgi dančiasnapė šukuoseną nusižiūrėjo iš ministrės Ingridos Šimonytės. O štai ir netikėtas pastebėjimas: „Dančiasnapė panaši į Sekmoką“.

Įsipynė ir tarptautinės politikos aspektas: „Tai Grybauskaitė ir aštuoni Maltos prezidentai“.

Komentatoriai buvo susirūpinę dančiasnapės šeimos ateitimi. Linkėjo jai išauginti sveikus gražius dančiasnapiukus: „Kad tik sėkmingai augtų mažyliai“.

Neapsieita ir be kai kurių socialinio politinio pobūdžio pastebėjimų: „Turbūt, atėjo dančiasnapė reikalauti lygių teisių“ „Motinystės išmokų prašė“, „Svarbiu klausimu taikosi pas prezidentę į priėmimą“, „Emigruoja šeimynėlė“.

Per dančiasnapės prizmę pažiūrėta ir į valstybines problemas: „Paukščiai eina protestuoti prieš vyriausybės politiką“, „Matyt, paukščiai žino įstatymus – nesirenka daugiau kaip po devynis“, „Va kur darna ir tvarka. Norėtųsi, kad taip būtų mūsų valstybėje“.

Ir pagaliau pageidavimai ir palinkėjimai: „ Daugiau tokių pozityvių straipsnių, daugiau nuoširdumo, šypsenų, gerumo. Tai gydo sielą“.