Prezidentė Dalia Grybauskaitė irgi tuoj apsispręs dėl A.Valantino likimo. Laukiantieji jo galvos tikina, kad A.Valantinas tyčia vilkina pedofilijos bylą. Girdėti užuominos , kad byla gali būti ir nutraukta, nepavykus įrodyti, kad įtariamasis Andrius Ūsas seksualiai išnaudojo D.Kedžio dukrą.

A.Valantiną galėtų išgelbėti tik toks tyrimas, kuriame būtų demaskuotas pedofilijos tinklas (Andrius, Aidas ir nužudytas teisėjas Jonas). Dar geriau būtų, jei byloje būtų parašyta, kad pedofilijos tinklą rezgė „valstybininkai“ per savo Valstybės saugumo departamentą (VSD). O A.Kedys, žinoma, turi būti pripažintas bebaimiu kovotoju su galingu klanu.

Tie, kurie darė spaudimą prokuratūrai degiodami žvakutes, tie, kurie kūrė „didvyrio“ D.Kedžio interneto svetainę ir anoniminiais komentarais šlovino linčo teismą, seniai žino šimtaprocentinę tiesą. Jie įsitikinę, kaip ir D.Kedžio sesuo N.Venskienė (teisėja). Vien pažiūrėję į akis, jie žino, kas pedofilas. Iš A.Valantino buvo laukiama tik pritarimo jų tiesai.

Lina Pečeliūnienė
Deja, „pilietininkų“ metodai nė iš tolo nepanašūs į teisinį demokratinį veikimą. „Pilietininkai“ įsitikinę, kad A.Valantino prokuratūra laimino „valstybininkų“ veiklą: sankcionavo žurnalistų persekiojimą, tyčia blogai tyrė Vytauto Pociūno žūties bylą. A.Valantinas – seniai jų taikiklyje.
Šiandien vyksta žūtbūtinė „pilietininkų“ kova su „valstybininkais“. „Pilietininkų“ sąjungininkė šiandien ir D.Grybauskaitė, užsimojusi panaikinti tą buvusią „valstybę valstybėje“. Eidami kaip tankai „pilietininkai“ laimi. O „valstybininkai“ griūva (Laurinkus, Dabašinskas, Jurgelevičius, Malakauskas). Jų vadas A.Januška tyliai gyvena iš signataro rentos. Juos šlovinanti spauda dar spjaudosi, trypia ir griežia dantimis, bet įtaka jau akivaizdžiai nusilpusi.

Gal jau galime švęsti pilietinės demokratijos pergalę? Deja, „pilietininkų“ metodai nė iš tolo nepanašūs į teisinį demokratinį veikimą. „Pilietininkai“ įsitikinę, kad A.Valantino prokuratūra laimino „valstybininkų“ veiklą: sankcionavo žurnalistų persekiojimą, tyčia blogai tyrė Vytauto Pociūno žūties bylą. A.Valantinas – seniai jų taikiklyje.

Dabar tiesiog tragikomiška, kai žurnalistė Rūta Grinevičiūtė-Janutienė savo laidose organizuoja pedofilijos bylos tyrimą, Pilietinės visuomenės instituto vadovas Darius Kuolys mėto versijas, o buvusi Aukščiausiosios Tarybos deputatė Rūta Gajauskaitė (ekrane su akiniais ant nosies galo ir krūva reikšmingų popierių) nusikaltimą ištiria ir nustato kaltuosius. D.Kedys tame tyrime, aišku, herojus, kurį greičiausiai pašalino patys pedofilai. „Tyrėjams“ visai nerūpi dviejų tos istorijos mergaičių savijauta. Siaubingai išpasakotos mažametės sveikatos bėdos yra niekis, palyginti su kilniu tikslu – įveikti „valstybininkus“.

D.Kuolys žvelgia giliai. Pasak jo, įtariamojo A.Ūso ryšiai su „valstybininkais“ iš VSD gali būti rimto tyrimo objektas, nes A.Ūsas buvo nuo Darbo partijos atskilusios Pilietinės demokratijos partijos, kurią maitino „Dujotekana“, narys. D.Kuolys tiki, kad toks tyrimas nuvestų ir pas pedofilą Aidą, kurio prokurorai niekaip neranda.

Nebūtinai. Toks tyrimas gali nuvesti ir pas Pilietinės demokratijos partijos pirmininką Algimantą Matulevičių, kuris nekenčia „valstybininkų“, bet vadovauja partijai, kurią maitino „Dujotekanos“ akcininkas Vladimiras Orechovas.

Pilna žiniasklaidoje ir priešingų pedofilijos bylos tyrimų. Visi Lietuvoje žino, kaip turi dirbti (ką ir kaip tirti, ko netirti) prokurorai. Jeigu net Vytautas Landsbergis (nepriklausomybės architektas, puikus geopolitikos specialistas) imasi pats tirti pedofiliją, ko gero, mūsų teisinei sąmonei jau nebėra kur žemiau ristis.

A.Valantinui, ko gero, reikėjo atsistatydinti jau tada, kai jo sesuo buvo pagauta su statybos įmonės „Samanėlė“ juodąja buhalterija. Nes mažai kas Lietuvoje patikės, kad kiekvienas prokuroras yra savarankiškas ir pajėgus ištirti generalinio sesers įmonės bylą. Nepatikės, nes dauguma galvoja: būčiau aš generalinis, mano sesers niekas netirtų.

Ne A.Valantino likimas šiandien svarbiausias. Nors patį švenčiausią žmogų skirk generaliniu prokuroru, nė vienas neišbus visos kadencijos. Mums reikia ne teisingumo, reikia patvirtinimo, kad mūsų versija teisinga. (Sakiau, kad jie visi vagys. Kodėl nesėdi? Iš akių mačiau – pedofilai. Kodėl nenuteisti? Todėl, kad visus niekšus globoja teisininkų klanas.) Kol bus tokia mūsų teisinė sąmonė, nuolat plieksis kokie nors „valstybininkai“ su „pilietininkais“, o teisinė demokratinė pilietinė valstybė neaugs.

Šaltinis
„Valstiečių laikraštis“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją