Ingredientai
Menkės filė
600
g
Svogūnai
1
vnt.
Sviestas
2
šaukštai
Petražolės
sauja
Balta duona
2
riekelės
Grietinėlė riebi
50
ml
Aitriosios paprikos milteliai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Krakmolas
2
šaukštai
Pienas
1
stiklinė
Rūgpienis
150
ml
Sviestas
1
šaukštas
Citrinų sultys
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais ir apkepinkite aliejuje.
Petražoles smulkiai supjaustykite. Nuo duonos riekelių nupjaukite plutelę, 20 min. pamirkykite grietinėlėje, paskui sutrinkite šakute. Žuvies filė sumalkite.
Sumaišykite žuvies faršą, duoną, svogūnus, druską ir paprikas. Suformuokite nedidelius kukulius.
10 – 15 min. pavirkite kukulius pasūdytame verdančiame vandenyje, paskui išimkite ir apklokite, kad neatvėstų.
Padažui užvirinkite stiklinę sultinio, likusio nuo kukulių. Supilkite piene ištirpintą krakmolą, supilkite rūgpienį, sviestą, citrinos sultis, įberkite druskos. Pavirinkite 2 – 3 min.
Sudėkite į padažą kukulius, kai užvirs, nukaiskite. Apibarstykite petražolėmis ir patiekite.
Atsiliepimai