Ingredientai
Mangai
1
vnt.
Avokadai
1
vnt.
Vištienos filė
500
g
Salotos
2
saujos
Džiugo sūris
sauja
Garstyčios
2
šaukštai
Medus
2
šaukštai
Alyvuogių aliejus
šlakelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Prieskoninės žolelės
pagal skonį
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
Pirmiausia reikėtų alyvuogių aliejuje pasikepinti vištos filė pjaustytą juostelėmis. Kepant vištytę paskaninti druska, pipirais ir žolelėm (Porvanso, tiesiog baziliku ar kt.). Tuomet susipjaustyti salotas, mango ir avokadą kubeliais, šiuos ingredientus sumaišyti bendrame inde.
Padažui sumaišyti medų, garstyčias, alyvuogių aliejų, žiupsnį žolelių. Medų prieš tai trumpai pašildyti, kad būtų skystas. Tuomet dalį padažo supilti į salotų, mango ir avokado mišinį, sumaišyti.
Tada gautą mišinį dalinti į lėkštes, ant viršaus dėti vištienos juosteles, apibarstyti gausiai Džiugo sūriu ir apšlakstyti likusiu padažu. Puikiai šalia dera Ciabatos ar ruginės duonelės skrudintos riekeles.
Atsiliepimai