Ingredientai
Žiediniai kopūstai
1
kg
Alyvuogių aliejus
4
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Česnakai
1
skiltelė
Marinuotos juodosios alyvuogės
puodelis
Tarkuota citrinos žievelė
1
šaukštelis
Citrinų sultys
1
šaukštas
Porcijos: 5
Šis patiekalas itin tiks norintiems numesti svorio - viena porcija turi vos 150 kalorijų.
Gaminimo eiga
Žiedinius kopūstus supjaustykite ir dėkite kepti į įkaitintus du šaukštus aliejaus. Apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite ant mažos ugnies kol gražiai pagels apie 20 – 30 minučių.
Kol žiediniai kopūstai kepa, paruoškite padažą. Česnakų spaustuvu sutrinkite česnako skiltelę, užpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinų sultis, suberkite supjaustytas alyvuoges ir sutarkuotą citrinos žievelę.
Iškeptus žiedinius kopūstus sudėkite į lėkštę, užpilkite padažą ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
Atsiliepimai