Ingredientai

Kanapių sėklos 1 stiklinė
Druska žiupsnelis
Suvalkiečiai nepripažino kanapių, o štai žemaičiai jas mielai ruošė Kūčių stalui.

Gaminimo eiga

Vienas paprasčiausių būdų patiekti kanapes – kanapių druska. Keptuvėje paskrudinkite kanapių sėklų. Keptuvė turi būti sausa, o ugnis – vidutinio kaitrumo. Kaitinti sėklas reikia vos kelias minutes. Paprasčiau sakant, kol pajusite malonų aromatą. Būkite budrūs, mat sėklos greitai svyla. Pakeptas kanapių sėklas reikia smulkiai sugrūsti.

Kai jos bus visai smulkios, pabarstykite druska.

Žemaičiai tokią kanapių druską valgo su karštomis virtomis neluptomis bulvėmis. Jos galima užbarstyti ant salotų, mišrainių, duonos. Lygiai taip pat gaminama ir sėmenų druska.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai