Ingredientai
IKI vištienos petukų
500
g
druskos
žiupsnelis
cukraus
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
sojų padažo
2
v. š.
balzaminio acto
1
v. š.
svogūno
1
vnt.
česnako
2
skiltelės
konservuotų pomidorų
200
g
alyvuogių aliejaus
2
v. š.
bazilikų lapelių
1
sauja
Porcijos: 3
Nesudėtingai paruošiami vištienos petukai su pomidorais ir sojų padažu. Petukai marinuosis pusvalandį, o keps apie 20 minučių, tad teks palaukti. Prieš patiekiat vištienos petukus su pomidorais ir sojų padažu papuoškite bazilikų lapeliais.
Gaminimo eiga
1. IKI vištienos petukus pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, sojų padažu ir actu. Gerai išmaišykite ir pamarinuokite apie 30 min.
2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnakus smulkiai sukapokite.
3. Į kepimo skardą sudėkite pomidorus, smulkintus svogūnus ir česnakus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska. Gerai išmaišykite.
4. Sudėliokite marinuotus petukus ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20 min.
5. Prieš patiekiat papuoškite bazilikų lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai