Ingredientai
Gaminimo eiga
Tikra žiemos sezono pažiba – gardi, kvapni, tiršta, šildanti. Dėl didelio ciberžolės kiekio – dar ir gydanti. Taip pat, tai sriuba, atstojanti du – sriubos ir antro – pietų patiekalus. O ir pagaminti ją ypatingai paprasta.
Kaičiu 5l puodą su 3l vandens ir, jam užvirus, dedu vištienos kulšeles.
Visas daržoves sriubai pjaustau kombaino pjaustyklėmis: pievagrybius ir svogūną – griežinėliais, morkas ir bulves – šiaudeliais.
Vištienai pavirus 15-20 min., vandenį pasūdau ir suberiu pjaustytas daržoves. Lukteliu, kol užvirs, gerai permaišau, įberiu 1,5 v.š. ciberžolės, po žiupsnį kmynų ir džiovinto raudonėlio.
Verdu apie 5-7 min., tuomet dengiu dangtį, išjungiu kaitrą ir leidžiu sriubai pailsėti apie 15 min.
Tiekiu karštą, į kiekvieną lėkštę įdėdama po kulšelę.
Patarimas – bulves galima keisti panašiu kiekiu kubeliais pjaustyto moliūgo ir sriubą tiekti su bulvėmis, atskirai virtomis su lupenomis.
Atsiliepimai