Ingredientai

Morkos 2 vnt.
Ciberžolė 1.5 šaukšto
Kmynai žiupsnelis
Raudonėliai žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Tikra žiemos sezono pažiba – gardi, kvapni, tiršta, šildanti. Dėl didelio ciberžolės kiekio – dar ir gydanti. Taip pat, tai sriuba, atstojanti du – sriubos ir antro – pietų patiekalus. O ir pagaminti ją ypatingai paprasta.

Kaičiu 5l puodą su 3l vandens ir, jam užvirus, dedu vištienos kulšeles.

Visas daržoves sriubai pjaustau kombaino pjaustyklėmis: pievagrybius ir svogūną – griežinėliais, morkas ir bulves – šiaudeliais.

Vištienai pavirus 15-20 min., vandenį pasūdau ir suberiu pjaustytas daržoves. Lukteliu, kol užvirs, gerai permaišau, įberiu 1,5 v.š. ciberžolės, po žiupsnį kmynų ir džiovinto raudonėlio.

Verdu apie 5-7 min., tuomet dengiu dangtį, išjungiu kaitrą ir leidžiu sriubai pailsėti apie 15 min.

Tiekiu karštą, į kiekvieną lėkštę įdėdama po kulšelę.

Patarimas – bulves galima keisti panašiu kiekiu kubeliais pjaustyto moliūgo ir sriubą tiekti su bulvėmis, atskirai virtomis su lupenomis.

Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai