Ingredientai
Sviestas
200
g
Cukrus
1
stiklinė
Miltai
2
stiklinės
Vanilinis cukrus
žiupsnelis
Kiaušiniai
3
vnt.
Rikotos sūris
200
g
Juodieji serbentai
1.5
stiklinės
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Sviestą atšaldom ir sutarkuojam burokine tarka.
Į sviestą beriam 0,5 stiklinės cukraus, miltus ir vanilinį cukrų. Rankomis suspaudžiame trupinius.
Rikotą išsukam su kiaušiniais ir likusiu sviestu.
Į kepimo indą beriam 2/3 birios masės. Šiek tiek paspausdami suformuojam kraštelius.
Ant tešlos pilam rikotos ir kiaušinių masę, ant jos beriam juoduosius serbentus. Ant viršaus tolygiai užbarstome trupinius.
Pyragą kepame 200 C orkaitėje maždaug 1 valandą.
Atsiliepimai