Ingredientai

Jūrinės žuvies filė 400 g
Česnakai 2 skiltelės
Citrinos 1 vnt.
Sojos padažas 2 šaukštai
Rudasis cukrus žiupsnelis
Imbieras 1 šaukštas
Sezamų aliejus 2 šaukštai
Porcijos: 4
Tailando virtuvės receptas.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Žuvį nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiomis juostelėmis. Kukurūzų miltus persijokite, suberkite į dubenį. Sudėkite žuvies gabaliukus ir gerai apvoliokite juos miltais.

Česnaką nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Aitriąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Imbierą nuskuskite, nuplaukite ir sujaustykite šiaudeliais. Svogūnų laiškus, mėtas, peletrūnus nuplaukite ir nudžiovinkite. Svogūnų stiebus supjaustykite žiedeliais, mėtas ir peletrūnus susmulkinkite.

Įkaitinkite gilią keptuvę. Įpilkite žemės riešutų ir sezamų aliejaus ir ant stiprios ugnies maždaug 3 min. apkepkite žuvies gabaliukus, kol jie pasidengs rusva plutele. Perdėkite juos į lėkštę. Keptuvę palikite ant ugnies.

Supilkite į keptuvę likusį aliejų, 1 min. pakepinkite česnaką ir imbierą. Po to sudėkite aitriąją papriką ir svogūnus. Įberkite cukraus, supilkite sojų ir žuvies padažus, sudėkite žalumynus. Išmaišykite ir kepkite 1 min. Iškepusią žuvį apliekite šiuo padažu ir patiekite su citrinos skiltelėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai