Ingredientai
Bulvės
2
kg
Kiaušiniai
2
vnt.
Pienas
1
stiklinė
Varškė
300
g
Peletrūnai
žiupsnelis
Lašinukai
50
g
Grietinė
1
šaukštas
Sviestas
100
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite. Nusunkite ir užplikykite verdančiu pienu, sudėkite paspirgintus lašinukus, pagardinkite druska ir pipirais.
Varškę gerai išsukite su išplaktais kiaušiniais, pagardinkite peletrūnu ir druska, sudėkite grietinę ir išmaišykite.
Į riebalais išteptą skardą sluoksniais dėkite bulvių tarkius ir varškės masę. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje maždaug valandą. Patiekite su grietine arba tirpintu sviestu.
Atsiliepimai