Ingredientai
Vanduo
1
l
Druska
1
šaukštas
Juodieji pipirai
10
vnt.
Kvepiantys pipirai
5
vnt.
Kmynai
žiupsnelis
Lauro lapai
3
vnt.
Česnakai
1
skiltelė
Krapai
žiupsnelis
Krienų lapai
sauja
Vyšnių lapai
sauja
Juodųjų serbentų lapai
sauja
Krapai
sauja
Česnakai
6
skiltelės
Gaminimo eiga
Nedidelius agurkėlius nuplaukite ir kelioms valandoms pamerkite į šaltą vandenį.
Per tą laiką iš nurodytų produktų išvirkite marinatą ir atšaldykite.
Agurkams nupjaustykite galiukus. Trijų litrų stiklainio (ar kito pasirinkto indo) dugną išklokite sumaišytais krienų, vyšnių, serbentų lapais, krapais, įberkite česnako, tada dėkite agurkus, paskui vėl lapus ir taip sluoksniuokite iki viršaus. Viršutinis sluoksnis turi būti lapų. Užpilkite atšalusiu marinatu, jis turi visiškai apsemti agurkus.
Indą pridenkite plonu audiniu ir palikite maždaug 18 laipsnių temperatūros patalpoje. Kitą dieną jau galėsite ragauti lengvai paraugintus agurkėlius, o po trijų dienų jie bus jau visiškai išrūgę.
Atsiliepimai