Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Paruoškite kepimo skardą ir patieskite kepimo popierių.

2. Minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra iki purumo.

3. Įdėkite miltus, kukurūzų miltų ir vandens mišinį ir gerai išmaišykite. Jeigu gautas mišinys išėjo per sausas, įpilkite 1 valg. š. migdolų pieno ir vėl išmaišykite.

4. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ar į konditerinį švirkštą ir išspauskite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

5. Jeigu norite, kad sausainiai būtų dar trapesni, galite leisti masei pailsėti šaldytuve bent 1 valandą, kol ji sutvirtės. Tada iškočioti tešlą maždaug iki 0,5 cm storio ir pasinaudojant stikline, taure ar konditerine formele išspausti norimos formos sausainius.

6. Kepkite sausainius, iki kol sutvirtės ir bus auksinės spalvos, apie 10-15 min. Jeigu orkaitė kepa netolygiai, kepimo viduryje apsukite skardą.

7. Kelias minutes sausainius vėsinkite ant skardos, o tuomet sudėkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Kas tas avokadas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai