Ingredientai
Žąsies kepenėlės
200
g
Sviestas
100
g
Moliuskai
100
g
Trumų aliejus
pagal skonį
Česnakai
2
skiltelės
Svogūnai
1
vnt.
Grietinėlė
200
ml
Žalumynai
žiupsnelis
Mėlynieji svogūnai
1
vnt.
Rudasis cukrus
100
g
Raudonas sausas vynas
300
ml
Porcijos: 1
Vakarienė Juozui Statkevičiui.
Gaminimo eiga
Mėlynieji svogūnai supjaustomi labai plonais griežinėliais ir kepami puode. Suminkštėjus beriamas cukrus, permaišoma ir pilamas vynas. Troškinama ant silpnos ugnies, kol svogūnai tampa minkšti.
Keptuvėje apkepama svogūnai su česnaku ir dedami išvalyti ir juostelėmis pjaustyti moliuskai. Permaišoma ir pilama grietinėle.
Žąsų kepenėlės, jei reikia nuplėvinamos ir supjaustomos maždaug centimetro storio gabaliukais. Kepama ant įkaitusio sviesto po 20 s iš abiejų pusių.
skonis
Atsiliepimai