Ingredientai

vištos 1 vnt.
nedidelių obuolių keletas
sviesto 2 v. š.
vandens 3 v. š.
druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių

Gaminimo eiga

1. Vištą išvalykite ir paruoškite gamybai. Obuolius taip pat nulupkite, išimkite jų vidų ir perplaukite. Tuomet vištą ištrinkite druska, sviestu bei kitais mėgstamais prieskoniais, o į vidų sudėkite obuolius. Vištą galite palikti marinuotis kelioms valandoms, bet geriausia – nakčiai.

2. Pasimarinavusią vištą apšlakstykite vandeniu ir įdėkite į įkaitintą orkaitę. Pradėkite kepti ir maždaug kas 10 minučių atidarę orkaitę, apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis, kad ji nebūtų per daug sausa.

3. Višta bus iškepusi tuomet, kuomet šakutė lengvai smeigsis į mėsą. Iškeptą vištą galite aptepti ir papuošti spanguolių uogiene.

Skanaus!

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai