Ingredientai
Varškė (liesa)
500
g
Želatina
1
šaukštelis
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Cukraus pudra
8
šaukštai
Tarkuota apelsino žievelė
1
šaukštelis
Tarkuota citrinos žievelė
1
šaukštelis
Citrinų sultys
1
šaukštelis
Medus
2
šaukštai
Avietės
250
g
Mėtos
žiupsnelis
Porcijos: 4
Švelnus varškės desertas su uogų padažu.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Želatiną užpilkite vandeniu. Trynius ištrinkite su 3 šaukštais cukraus pudros. Varškę sumaišykite su citrinos, apelsino žievele, sultimis, medumi ir išplaktais tryniais. Išmaišykite želatiną ir sumaišykite su varškės mase. Išdėliokite gautą masę į formeles ir 2 – 3 valandoms pastatykite šaltai.
Uogas, jei šaldytos, atšildykite. Ištrinkite su likusia cukraus pudra ir 5 min. pavirkite. Kai pravės, perkoškite per sietelį. Padažą supilstykite į desertines lėkšteles, ant viršaus uždėkite varškės desertą. Papuoškite mėtų lapeliais.
Atsiliepimai