Ingredientai

cukinijų 600 g
svogūno 1 vnt.
avokado 1 vnt.
alyvuogių aliejaus 1 v. š.
česnako 2 skiltelės
ekologiško daržovių sultinio 2 gabaliukai
šviežių čiobrelių 1 šakelė
vištienos filė 3 gabaliukai
smulkintų lazdyno riešutų 2 v. š.
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
smulkintų šviežių vaistinių šalavijų 1 v. š.
Porcijos: 3
Šis patiekalas unikalus savo skirtingų ingredientų gausa. Jie sriubai suteikia išskirtinį skonį, tekstūrą, kvapą. Labai svarbus akcentas yra avokadai, kurių žalia spalva ypač žadina apetitą. Tuo tarpu lazdyno riešutai šioje sriuboje yra visiškai netikėtas, tačiau labai maistingas bei gardus pasirinkimas

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia, puode įkaitinkite aliejų, pakepkite smulkintą svogūną, tada įdėkite česnaką, vėliau – cukiniją, tada – čiobrelio šakelę. Įpilkite vandens, sudėkite sultinio kubelius, gerai išmaišykite, kad pastarieji ištirptų. Šiek tiek pavirkite. Tuomet į trintuvą sudėkite paruoštą avokadą, supilkite sultinį, įspauskite citrinos sulčių, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Dabar ruoškite vištieną. Ją pakepkite, įdėkite druskos, pipirų, riešutus, šalavijus. Vėliau vištienos bei riešutų pagardą dėkite ant sriubos ir mėgaukitės.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai