Ingredientai
Kiaušiniai
3
vnt.
Parmezano sūris
50
g
Fermentinis sūris
100
g
Lydytas sūris
180
g
Majonezas
1
šaukštelis
Aliejus (virimui)
100
ml
Česnakai
2
skiltelės
Krapai
30
g
Miltai
2
šaukštai
Porcijos: 4
Puikus užkandis šventiniam stalui.
Gaminimo eiga
Kiaušinius išverdame ir 2 sutarkuojame stambia trintuve. Lydytus sūrelius taip pat sutarkuojame ir sumaišome su trintais česnakais bei tarkuotais kiaušiniais. Suformuojame 12 rutuliukų.
Pusę parmezano sutarkuojame smulkia, o kitą pusę – stambia trintuve. Sumaišome. 6 rutuliukus apvoliojame parmezano drožlėmis.
Šviežius krapus smulkiai sukapojame. Likusius 6 rutuliukus apvoliojame krapuose.
Fermentinį sūrį ir likusį kiaušinį taip pat stambiai sutarkuojame, sumaišome su majonezu ir suformuojame dar 6 rutuliukus. Juos apvoliojame miltuose ir apkepame, kol taps rusvos spalvos.
Visus rutuliukus išdėliojame ant lėkštės ir papuošiame iš poro lapų surištais kaspinais.
Atsiliepimai