Ingredientai

Čiabatos tipo duona 150 g
Džiūvėsėliai 5 v. š.
Didesni pomidorai 4 vnt.
Česnako skiltelės 3 vnt.
Kalendros, bazilikai ryšulėlis
Druska žiupsnelis
Juodieji pipirai žiupsnelis
Ypač tyras alyvuogių aliejus šlakelis
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Rankomis tarsi išskobkite duonos vidų ir suplėšę į gabalėlius sudėkite į gilesnį dubenį. Suberkite džiūvėsėlius, pasūdykite.

2. Pasirinkite, kaip norėsite statyti pomidorus lėkštėje, jie geriausiai stovės apvertus juos koteliais į apačią.

3. Nupjaukite viršutinę pomidorų dalį ir dalį pomidoro išskobkite, visko išimti nereikia, nes pats pomidoras bus taip pat labai skanus iškepęs.

4. Išimtą pomidorų masę susmulkinkite ir sudėkite į duonos dubenį. Įtarkuokite česnako skilteles, citrinos žievelę ir kietąjį sūrį. Įberkite juodųjų pipirų, susmulkintų kalendrų ir bazilikų. Viską išmaišykite.

5. Į formą išklotą folija dėkite pomidorus ir į juos įdarykite paruoštu mišiniu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Galite kartu kepti ir nupjautas pomidorų viršūnėles.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temp. su karšto apipūtimo funkciją apie 15–20 minučių. Jei matote, kad pradeda svilti viršus, pomidorus apdenkite folija.

ALFO PATARIMAI:

· Šį patiekalą galite valgyti tiek karštą, tiek šaltą.

· Svarbu – neperkepkite pomidorų, kad jie nebūtų ištižę.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai