Ingredientai
Spagečiai
250
g
Alyvuogių aliejus
1
v. š.
Česnako skiltelės
2
vnt.
Raudonoji čili paprika
1
vnt.
Kaparėliai
2
a. š.
Nedidelės šviežios cukinijos
2
vnt.
Vyšniniai pomidorai
100
g
Sausas baltas vynas (galima keisti vištienos sultiniu)
100
ml
Šaldytos midijos
200
g
Grietinėlė
200
ml
Pjaustytos šviežios petražolės
žiupsnelis
Tarkuota citrinos žievelė
pagal skonį
Tarkuotas parmezano sūris
20
g
Druska
pagal skonį
Malti juodieji pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
1. Cukinijas supjaustykite šiaudeliais (naudokite daržovių pjaustyklę). Sudėkite ant rankšluoščio ir po keletos minučių nuspauskite skystį.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir kaparėlius. Pakepkite minutėlę.
3. Tada dėkite cukinijų šiaudelius, permaišykite ir supilkite vyną (arba vištienos sultinį). Kai užvirs, dėkite per pusę pjaustytus vyšninius pomidorus, šaldytas midijas, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškinkite keletą minučių.
4. Išjunkite ugnį, patarkuokite šiek tiek citrinos žievelės, suberkite parmezano sūrį, pjaustytas petražoles, dėkite išvirtus spageti makaronus, viską išmaišykite ir patiekite.
Atsiliepimai