Ingredientai

Mėlynosios slyvos 1 kg
Rudasis cukrus 1 stiklinė
Baltasis cukrus 1 stiklinė
Obuolių sidro actas 0.75 stiklinės
Razinos 1 stiklinė
Druska 2 a. š.
Svogūnas 1 vnt.
Česnakas 1 skiltelė
Garstyčiū sėklos 2 a. š.
Maltas imbieras žiupsnelis
Kajeno paprika pagal skonį
Porcijos: 10
Receptu dalijasi jauniausias Lietuvos virtuvės šefas Rokas Galvonas.

Gaminimo eiga

1. Puode sumaišykite cukrų ir obuolių sidro actą ir užvirę kaitinkite vis pamaišydami, kol cukrus ištirps.

2. Sudėkite likusius ingredientus ir viską gerai išmaišykite. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą ir vis pamaišydami virkite apie 45–50 min., kol masė sutirštės.

3. Karštą čatnį sudėkite į sterilius stiklainius ir užsukite. Kai atvės, perkelkite į spintelę ir laikykite per žiemą.

Virtuvės šefo patarimai:

* Čatnis – tirštas, saldžiai aštrus ir uogienę primenantis pagardas, gaminamas iš skirtingų vaisių ir gausiai gardinamas prieskoniais. Nors šio patiekalo šaknys slypi giliai Indijoje, kasmet vis daugiau žmonių atranda skirtingus jo derinius.

* Čatnio gamybai siūlyčiau rinktis saldžius vaisius: mangus, ananasus, melionus, persikus ir kitus. Puikiai tiks ir kriaušės, obuoliai ir slyvos, kurių šiuo metu gausu mūsų soduose ir parduotuvių lentynose. Čatnio gamyba nereikalauja didelių pastangų ir kviečia eksperimentuoti maišant skirtingus vaisių derinius. Vis tik svarbu laikytis kelių pagrindinių taisyklių: vaisių nesupjaustyti per smulkiai – čatnyje turi likti jų gabaliukų ir leisti jam pabręsti bent savaitę. Taip atsiskleis geriausios jo skonio savybės.

* Čatnis puikiai tiks tiek prie sūrio ir mėsos patiekalų, bus labai gardus užteptas ant duonos arba skrebučio.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai