Ingredientai

Česnakai 3 skiltelės
Grietinėlė 1 stiklinė
Pienas 0.5 stiklinės
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnako skilteles. Suberkite į nedidelį puodą, užpilkite pienu ir grietinėle. Užvirkite, kelias minutes dar pakaitinkite ant mažos ugnies ir palikite atvėsti.

Bulves ir saliero gumbą nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Saliero griežinėlius padalinkite į keturias dalis.

Kepimo formą gausiai ištepkite sviestu ir sluoksniuokite bulves su salierais: plonas sluoksnis salierų, plonas bulvių, pabarstykite druska, pipirais ir vėl iš naujo dėkite salierus, bulves.

Ant viršaus užpilkite kaitintą grietinėlę su svogūnais. Svogūnus paskirstykite vienodai.

Ant viršaus užbarstykite tarkuoto fermentinio sūrio.

Indą uždenkite kepimo folija.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai