Gaminimo eiga

Supjaustykite menkę su oda 0,5 cm pločio ir 5 cm ilgio juostelėmis. Jas apvoliokite bulvių krakmole ir iš karto kepkite 3 minutes gruzdintuvėje iki 170 laipsnių įkaitintame aliejuje.

Paruoškite padažą: į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite šiaudeliais supjaustytus čili pipirus, smulkintus česnakus, kario pastą ir lengvai apkepkite. Tada dėkite susmulkintą citrinžolę, laimo lapelius, įpilkite čili padažo, įdėkite kepintų svogūnų ir kaitinkite 2 minutes.
Baigdami kaitinti, dėkite žuvies padažą, citrinų sultis, cukrų ir smulkintus kalendrų lapelius.

Keptus menkės gabalėlius nusausinkite nuo aliejaus ir sudėkite į paruoštą padažą. Viską lengvai permaišykite. Patiekdami į lėkštės vidurį dėkite ryžius, o ant ryžių keptus menkės gabalėlius. Ant viršaus pilkite padažą, o šalia dėkite laimo skilteles bei kalendros lapelius.

Restoranas „Soya“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai