Ingredientai

Avokadai 1 vnt.
Rūkyta dešra 8 riekelės
Žaliasis karis žiupsnelis
Druska pagal skonį
Druska žiupsnelis
Cukrus 2 šaukštai
Sviestas 1 šaukštas
Miltai šaukštas
Čiobreliai žiupsnelis
Porcijos: 2
Štai ir dar viena pusryčių salotų versija, patiekiama su šiltais ir traškiais pusiau saldžiais, pusiau sūriais vafliais. Elegantiška, sotu ir labai maistinga. Argi nenorėtumėt šeštadienio rytą tokius pusryčius gauti į lovą?

Gaminimo eiga

Pirmiausiai paruošiama tešla vafliams, tiesa, jos bus daugiau nei 4 vafliams, bet likusius galima panaudoti kitoms salotoms. Vienas kiaušinio trynys išmaišomas su žiupsneliu druskos, keliais šaukštais cukraus ir šaukštu minkyto sviesto. Galima įberti šiek tiek džiovintų čiobrelių.
Į mišinį įberiami dar keli šaukštai miltų ir įpilama šiek tiek vandens. Galiausiai supilamas gerai išplaktas baltymas ir viskas išmaišoma. Dėkite vieną šaukštą tešlos ant įkaitintos senovinės vaflinės ir prispaudę kepkite kelias minutes. Kadangi vafliai greitai vėsta, juos derėtų kepti prieš pat serviruojant visą patiekalą.
Prieš pradedant kepti vaflius, paruoškite likusius produktus. Salotų lapus nuplaukite. Avokadą padalinkite į dvi dalis ir kiekvieną jų supjaustykite riekelėmis. Suplėšykite kelis rukolos lapelius ir patarkuokite šiek tiek kietojo sūrio. Tuomet pradėkite kepti kiaušinius, galite šiek tiek pasūdyti, o jiems beveik iškepus į keptuvę dar sudėkite dešros gabalėlius ir juos apkepkite. Kiaušinius ir vaflius reikėtų pradėti kepti tuo pačiu metu. Dėkite po karštą vaflį ant lėkštės, ant jo dėkite salotų lapą, o ant jo - avokado riekeles. Pabarstykite jas kario prieskoniais.

Ant avokado dėkite keptus dešros gabalėlius, šiek tiek smulkintųrukolos lapų ir kietojo sūrio drožlių. Šalia dėkite kiaušinį.

Galiausiai viską pridenkite dar vienu šiltu vafliu. Tiesa, šias salotas rekomenduotina valgyti ant lėkštės, nes kitaip visas maistas iškris, kita vertus, imant vaflius iš vaflinės juos galima perlenkti per pusę ir suformuoti vaflinius tacos, tada į juos skirtingais sluoksniais sudėti tuos pačius produktus ir valgyti, bet vis vien virš lėkštės. Skanaus!
feastofguiltypleasures.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai