Ingredientai
Agurkai
1.4
kg
Druska
75
g
Krapai
50
g
Krienų lapai
2
vnt.
Žalia saldžioji paprika
30
g
Česnakai
2
skiltelės
Vyšnių lapai
6
vnt.
Juodųjų serbentų lapai
6
vnt.
Lauro lapai
2
vnt.
Gaminimo eiga
Proporcijos sūrymui:
1 litrui vandens – 60 g druskos
Konservavimui atrenkami tik švieži žali ką tik nuskinti nedideli panašaus dydžio agurkai. Jie nuplaunami šaltu vandeniu ir užmerkiami 4-6 val. Po to dar kartą nuplaunami tekančiu vandeniu. Ant stiklainių dugno beriama 1/3 prieskonių, tuomet iki stiklainio pusės – agurkų. Po to dar žalumynų ir prieskonių, vėl agurkų, o ant viršaus - likusių žalumynų ir prieskonių. Užpilama verdančiu sūrymu.
Iš nurodytų produktų išeis 3 l agurkų.
Atsiliepimai