Ingredientai

Agurkai 1.4 kg
Druska 75 g
Krapai 50 g
Krienų lapai 2 vnt.
Žalia saldžioji paprika 30 g
Česnakai 2 skiltelės
Vyšnių lapai 6 vnt.
Juodųjų serbentų lapai 6 vnt.
Lauro lapai 2 vnt.

Gaminimo eiga

Proporcijos sūrymui:

1 litrui vandens – 60 g druskos

Konservavimui atrenkami tik švieži žali ką tik nuskinti nedideli panašaus dydžio agurkai. Jie nuplaunami šaltu vandeniu ir užmerkiami 4-6 val. Po to dar kartą nuplaunami tekančiu vandeniu. Ant stiklainių dugno beriama 1/3 prieskonių, tuomet iki stiklainio pusės – agurkų. Po to dar žalumynų ir prieskonių, vėl agurkų, o ant viršaus - likusių žalumynų ir prieskonių. Užpilama verdančiu sūrymu.

Iš nurodytų produktų išeis 3 l agurkų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai