Ingredientai
Vištienos filė
500
g
Pievagrybiai
200
g
Morkos
2
vnt.
Raudonieji svogūnai
2
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Druska
žiupsnelis
Pipirai
pagal skonį
Provanso žolelės
žiupsnelis
Sviestas
2
šaukštai
Raudonas sausas vynas
100
ml
Vištienos sultinys
100
ml
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pabarstykite druska ir pipirais.
Vištienos gabaliukus apkepkite svieste ant vidutinės ugnies, kol paskrus iš abiejų pusių.
Vištieną išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Svieste apkepkite griežinėliais pjaustytus raudonuosius svogūnus ir susmulkintas česnakų skilteles.
Sudėkite per pusę perpjautus pievagrybius, trumpais šiaudeliais pjaustytas morkas ir kepkite ant mažos ugnies kelias minutes.
Sudėkite vištienos gabaliukus, įberkite Provanso žolelių, supilkite vištienos sultinį, raudoną sausą vyną ir troškinkite ant mažos ugnies uždengus dangčiu apie 10 minučių.
Atsiliepimai