Ingredientai

Druska 2 žiupsneliai
Cukrus 2 šaukšteliai
Bazilikai 3 šakelės
Česnakai 3 skiltelės
Druska pagal skonį
Cukrus pagal skonį
Raudonėliai pagal skonį


Ši labai populiari itališka pica kepama su pomidorais česnakais, kvapniomis žolelėmis, alyvuogių aliejumi ir parmezanu. Visada dedama juodųjų alyvuogių.

Gaminimo eiga

Pasiruoškite tešlą picos padui. Sumaišykite abiejų rūšių miltus, mieles, 2 žiupsnelius druskos ir 2 šaukštelius cukraus, pusę stiklinės 35 laipsnių karštumo vandens, dubenyje išplaktus kiaušinius, alyvuogių aliejų, maišydami įpilkite dar šiek tiek vandens. tešlą turi būti minkšta, nelipti prie rankų. Tešlą susukite į rutulį, 1 val. palikite šiltoje vietoje. Tešla turi iškilti ir dvigubai padidėti.

Iškilusią tešlą iškočiokite į 5 – 7 mm storio apskritą lakštą. Aptepkite picos padą alyvuogių aliejumi, keliose vietose pabadykite šakute.

Pasigaminkite padažą. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, perpjaukite išimkite sėkleles. Sutrinkite pomidorų minkštimą su druska įberkite 1 šaukštą cukraus ir įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Jei padažas skystokas, nusunkite dalį skysčio.

Padažu aptepkite picos pagrindą. Apibarstykite smukintais bazilikų lapeliais, užberkite smulkinto česnako, išdėliokite perpus perpjautas juodąsias alyvuoges, apibarstykite raudonėliais ir tarkuotu parmezanu.

Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite iki 20 min. iškepusią picą supjaustykite į 6 – 8 gabalėlius, patiekite dar karštą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai