Ingredientai

Espreso kava 2 puodeliai
Auksaspalvis sirupas 1 šaukštas
Kavos arba migdolų likeris 50 ml
Grietinėlė 36 % rieb. 200 g
Porcijos: 2
Pasigaminkite kavos ledų ir joks karštis jums nebus baisus. Teks likterėti bent porą valandų, kol sustings.Jei norite, ledus gardinkite juoduoju šokoladu.

Gaminimo eiga

1. Užpilkite 2 espreso kavos puodelius.

2. Į kavą supilkite auksaspalvį sirupą ir likerį. Viską išmaišykite.

3. Kavą sumaišykite su grietinėle.

4. Į ledų aparatą supilkite kavos ir grietinėlės mišinį, įjunkite ir palikite maždaug 2 valandoms.

ALFO PATARIMAI:

· Ledus galite paskaninti juoduoju šokoladu, pvz., juoduoju šokoladu.

· Jei norite, kad ledai greičiau sustingtų – pilkite visus šaltus ingredientus: šalta kavą, atšaldytą grietinėlę ir likerį. Tokiu būdu gaminimo laiką sutrumpinsite beveik per pusę.

· Ledus galite serviruoti skirtinguose induose, patiekti puošdami įvairiomis uogomis ar įvairiais žalumynais. Taip ledai atrodys išskirtiniau ir įdomiau.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai