Ingredientai
Espreso kava
2
puodeliai
Auksaspalvis sirupas
1
šaukštas
Kavos arba migdolų likeris
50
ml
Grietinėlė 36 % rieb.
200
g
Porcijos: 2
Pasigaminkite kavos ledų ir joks karštis jums nebus baisus. Teks likterėti bent porą valandų, kol sustings.Jei norite, ledus gardinkite juoduoju šokoladu.
Gaminimo eiga
1. Užpilkite 2 espreso kavos puodelius.
2. Į kavą supilkite auksaspalvį sirupą ir likerį. Viską išmaišykite.
3. Kavą sumaišykite su grietinėle.
4. Į ledų aparatą supilkite kavos ir grietinėlės mišinį, įjunkite ir palikite maždaug 2 valandoms.
ALFO PATARIMAI:
· Ledus galite paskaninti juoduoju šokoladu, pvz., juoduoju šokoladu.
· Jei norite, kad ledai greičiau sustingtų – pilkite visus šaltus ingredientus: šalta kavą, atšaldytą grietinėlę ir likerį. Tokiu būdu gaminimo laiką sutrumpinsite beveik per pusę.
· Ledus galite serviruoti skirtinguose induose, patiekti puošdami įvairiomis uogomis ar įvairiais žalumynais. Taip ledai atrodys išskirtiniau ir įdomiau.
Atsiliepimai