Ingredientai
Bulvės
3
vnt.
Žirniai
2
saujos
Svogūnai
1
vnt.
Vištienos sultinys
0.5
šaukštelio
Druska
žiupsnelis
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Žirnius užpilkite vandeniu ir palikite bent kelioms valandoms pastovėti (galite ir neužpilti, bet sriuba virs kiek ilgiau).
2. Žirnius suberkite į vandenį ir virkite.
3. Gana smulkiai supjaustykite bulves.
4. Bulves suberkite į puodą.
5. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir šaltai rūkytą šoninę.
6. Svieste apkepkite svogūnus, kai pradės gražiai geltonuoti sudėkite šoninę.
7. Apkeptus svogūnus ir šoninę suberkite į puodą.
8. Įberkite druskos, pipirų ir vištienos sultinio.
9. Virkite, kol žirniai taps minkšti.
Skanaus!
Atsiliepimai