Ingredientai
Gaminimo eiga
Iš karto įkaitinkite orkaitę iki 200 – 220 laipsnių.
Tešlą iškočiokite į lakštą.
Riešutus susmulkinkite peiliu arba sugrūskite.
Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su cukrumi iki standžios masės, o šią sumaišykite su riešutais.
Ištieskite tešlą ant stalo, ant vieno krašto dėkite riešutų masės, tada užlenkite ir suvyniokite tešlą į vyniotinį.
Dėkite tešlos vyniotinį į aliejumi išteptą kepimo skardą. Įspauskite ant viršaus rantelius. Teptuku aptepkite paviršių plaktu kiaušiniu ir kepkite 15 – 20 min. orkaitėje.
Kai pachlava bus beveik iškepusi, išimkite iš orkaitės ir aptepkite medumi. Paskui pašaukite į orkaitę ir pakepkite dar 3 – 5 min. Paskui išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
Supjaustykite pachlavą gabalėliais ir patiekite.
Atsiliepimai