Ingredientai

Pienas 2 puodeliai
Sausos mielės 1 šaukštas
Cukrus 0.5 puodelio
Miltai 6 puodeliai
Sviestas 2 šaukštai
Druska 1 šaukštelis
Aguonos 1 puodelis
Razinos 1 sauja
Aguonos 1 šaukštas
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Įšiltą pieną įmaišykite mieles ir šaukštą cukraus. Palaukite 10 minučių, kol pienas pradės putoti.

Plakant suberkite likusį cukrų ir vieną puodelį miltų. Palikite 30 minučių.

Įmaišykite kiaušinius, ištirpintą sviestą ir druską.

Po truputį įmaišykite miltus (kai tešla nebelips prie dubenėlio sienelių, miltų nebereikia, daugiau neberkite).

Tešlą labai gerai išminkykite, kol ims žvilgėti. Aptepkite aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir švariu rankšluosčiu. palikite porai valandų pakilti.

aguonas užpilkite karštu vandeniu, palikite brinkti, kol atvės, nukoškite ir sutrinkite. Sumaišykite su kondensuotu pienu ir išmirkytomis razinomis.

Tešlą vėl gerai išminkykite.

Padalinkite į kelias dalis (kad būtų lengviau iškočioti), iškočiokite ir plačiu puodeliu išspauskite skritulius. Į vidurį dėkite įdarą ir užlenkite kraštelius.

Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aukštais kraštais, arba didelį kepimo indą, viena šalia kitos, bet nesuspauskite.

Palikite 30 minučių, kad bandelės dar pakiltų.

Aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite aguonomis.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai