Ingredientai
Lašišos filė
250
g
Juodosios alyvuogės
4
vnt.
Kaparėliai
1
šaukštelis
Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
1
šaukštas
Česnakai
1
skiltelė
Svogūnai šalotiniai
0.5
vnt.
Sviestas
1
šaukštas
Alyvuogių aliejus
1
šaukštas
Pomidorai
2
vnt.
Baltas sausas vynas
100
ml
Pomidorų pasta
1
šaukštelis
Citrinos
1
riekelė
Bulvės
2
vnt.
Sviestas
1
šaukštas
Grietinėlė
4
šaukštai
Kaparėliai
1
šaukštas
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Vakarienė Mindaugui Kuzminskui.
Gaminimo eiga
Lašišos file nuvalome, nusausiname. Į įkaitintą keptuvę pilame truputį alyvuogių aliejaus ir dedame lašišą ant odelės. Kepsime visą laiką tik ant odelės, nevartydami. Pasižiūrėjus iš šono matosi, kaip kyla lašišos kepimo lygis. Kepdami nuolat palaistome lašišą.
Žuviai iškepus, į keptuvę dedame padažui skirtus susmulkintus ingredientus. Trumpai apkepinus, įpilame truputį vyno, pomidorų pastos ir prieskonių pagal skonį. Viską troškiname iki 10 min.
Bulves išverdame ir dedame į jas sviestą, pašildytą grietinėlę bei smulkiai supjaustytus kaparėlius. Taip pat galima įdėti šaukštą svogūnų, kurie pradžioje kepė padažui. Viską sugrūdame ir paskaniname druska bei pipirais.
skonis
Atsiliepimai