Ingredientai
Gaminimo eiga
Sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, paprikos miltelius ir maltus kajeno pipirus – išplakite vieliniu plaktuvu.
Supilkite alyvuogių aliejų ir 2/3 puodelio vandens. Jei tešla per kieta, įpilkite dar 3/4 puodelio vandens.
Išminkykite tešlą.
Iškočiokite tešlą ir suformuokite paplotį.
Visų pirma papločio paviršių patepkite alyvuogių aliejumi, po to – pesto padažu (jei naudojate).
Išimkite pomidorus iš skardinės ir supjaustykite griežinėliais. Uždėkite ant papločio (paprastai užtenka 2-4 mažų pomidorų)
Galite užbarstyti bazilikų, petražolių, alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, svogūnų ir aitriųjų paprikų.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir pašaukite paplotį 12-15 minučių (kol jis taps auksinis ir šiek tiek paruduos).
Tiekite su sriuba ar salotomis.
Atsiliepimai