Ingredientai
Moliūgo tyrė
425
g
Kiaušiniai
4
vnt.
aliejus
1
puodelis
Vanduo
puodelis
Cukrus
3
puodeliai
Miltai
3.5
puodelio
Soda
2
šaukšteliai
Druska
1.5
šaukštelio
Cinamonas
1
šaukštelis
Muskato riešutai
1
šaukštelis
Gvazdikėliai
šaukštelis
Džiovinto imbiero milteliai
šaukštelis
Šiai duonelei galite panaudoti ir šaldyto moliūgo atsargas.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C.
Dideliame dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, išplaktus kiaušinius, aliejų, vandenį ir cukrų.
Atskirame inde sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, sodą, druską, cinamoną, maltą muskato riešutą, maltus gvazdikėlius ir imbiero miltelius.
Suberkite sausus ingredientus į moliūgų mišinį ir gerai sumaišykite.
Supilkite tešlą į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
Kepkite apie 50 minučių įkaitintoje orkaitėje. Duonelė bus iškepusi, kai įsmeigus medinį dantų krapštuką į jos centrą ištrauksite švarų, neaplipusį tešla.
Atsiliepimai