Ingredientai
Kriaušės
8
vnt.
Apelsinai
2
vnt.
Cukrus
150
g
Gvazdikėliai
10
vnt.
Raudonas sausas vynas
750
ml
Rudasis cukrus
50
g
Citrinų sultys
60
ml
Vanilės ekstraktas
1
šaukštelis
Cinamono lazdelės
2
vnt.
Plakta grietinėlė
200
ml
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Nutarkuokite apelsinų žieveles ir išspauskite jų sultis – turėtų gautis maždaug stiklinė. Supilkite apelsinų sultis ir tarkuotą žievelę į puodą, supilkite vyną, visą cukrų, citrinos sultis, vanilės esenciją, sudėkite cinamoną, gvazdikėlius, gerai išmaišykite.
Nuluptas kriaušes suguldykite į puodą su vynu, pastatykite ant ugnies ir leiskite užvirti. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių.
Kriaušes išgriebkite į atskirą indą. Skystį, kuriame virė kriaušės, perkoškite. Vėl jį užvirinkite – virkite apie 25 minutes, kol pradės tirštėti. Tada gautą sirupą nukelkite nuo ugnies. Leiskite atvėsti.
Kriaušes patiekite su sirupu ir plakta grietinėle.
Atsiliepimai