Ingredientai
šviežio kopūsto
2
saujos
didelės morkos
1
vnt.
raudonosios saldžiosios paprikos
0.5
vnt.
svogūnų laiškų
1
sauja
petražolių arba kalendrų
1
sauja
konservuotų kukurūzų
140
g
Padažui:
žemės riešutų sviesto
2
v. š.
sezamo aliejaus
2
v. š.
citrinos sulčių
2
v. š.
sojos padažo
1
v. š.
Porcijos: 4
Kai maisto tinklaraščio „Blemba, kaip skanu“ kūrėja Greta Bajoraitė savo puslapyje pasidalijo kopūstų salotų su riešutų padažu receptu, netruko sulaukti puikių vertinimų lavinos. „Fantastiškai skanu“, „kokio skanumo“, „valgau ir kaifuoju“ – tik keli iš jų. Recepto autorė sako, kad kopūstų salotos su riešutų padažu labai skanios vienos, bet puikiai tinka ir prie kitų įvairiausių patiekalų.
Gaminimo eiga
1. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite. Atidėkite.
2. Nuo kukurūzų nupilkite skystį, kukurūzus pakepinkite sausoje keptuvėje nuolat maišant, kol pradės ruduoti, pasklis saldus jų kvapas.
3. Nuskuskite morkas, supjaustykite plonais šiaudeliais. Taip pat supjaustykite paprikas ir kopūstą.
4. Susmulkinkite žalumynus.
5. Visas daržoves ir žalumynus sumaišykite su padažu.
Skanaus!
Atsiliepimai