Ingredientai
Baltagūžiai kopūstai
500
g
Pienas
65
g
Sviestas
25
g
Manų kruopos
40
g
Kiaušiniai
vnt.
Malti džiūvėsėliai
25
g
Aliejus
25
g
Druska
pagal skonį
Miltai
šaukštas
Pienas
1
stiklinė
Sviestas
šaukštas
Druska
1
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Kopūstus supjaustykite, sumeskite į puodą su pienu ir sviestu ir patroškinkite, kol suminkštės. Tada maišydami pamažu suberkite manų kruopas ir pavirkite dar maždaug 10 - 15 minučių.
Įmuškite kiaušinį, suberkite druską, viską gerai išmaišykite ir palikite masę atvėsti. Masei atvėsus, iš jos suformuokite kotletus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus.
Padažui miltus pagruzdinkite svieste ir atskieskite karštu pienu, pilant jį po truputį. Padažą virkite 10 minučių visą laiką maišant, o išvirus pasūdykite.
Atsiliepimai