Ingredientai

Kepimo trukmė visiškai tiksliai nėra nustatyta, nors pradedantysis kepėjas to ir tikisi. Tiek karštį, tiek kepimo laiką nulemia visų pirma kepsninės dydis ir naudojama degioji medžiaga, antroje vietoje yra kepsninės grotelių aukštis virš ugnies. Tai ir nurodyta lentelėje apytikslei maisto ruošimo trukmei planuoti.

Gaminimo eiga

Didesnius mėsos gabaliukus, pavyzdžiui, karbonadą, apverskite vieną kartą, įpusėjus kepimui. Mažesnes porcijas – patiekalus ant iešmo, vištos blauzdeles ar dešreles – vartykite dažniau. Paprastai ilgiau kepamas į foliją įvyniotas maistas (30–40 minučių, nors bulvės ant kepsninės krašto kepa valandą ar dar daugiau).

Jautienos gabalai (1,5 cm storio), su kaulais ar be jų – apie 2–3 minutes iš abiejų pusių.

Karbonadas (1,5 cm storio) – apie 4–6 minutes iš abiejų pusių.

Kiaulienos šašlykas – apie 15–20 minučių.

Kiaulienos filė (visas gabalas) – apie 20–30 minučių.

Vištienos filė (visas gabalas) – apie 30–40 minučių.

Vištų blauzdelės – apie 30–40 minučių.

Vištų sparneliai – apie 10–15 minučių.

Višta – apie 1 valandą.

Plonos kepsninės dešrelės – apie 5 minutes.

Lašiša arba upėtakis (1,5 cm storio) – apie 4–5 minutes iš abiejų pusių.

Baltijos silkė – apie 2–3 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai