Ingredientai
Kiaulienos nugarinė
500
g
Baklažanai
1
vnt.
Mėsos prieskoniai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Grietinė
3
šaukštai
Sviestas
50
g
Citrinos
vnt.
Aliejus
6
šaukštai
Lauro lapai
1
vnt.
Salierų stiebai
1
vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Kiaulienos nugarinę supjaustykite į 4 dalis, truputį pamuškite mėsos plaktuku arba peiliu. Užbarstykite prieskonių ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Paskui kepsnius sudėkite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens, įdėkite grietinės, kelis pipirus, laurų lapų, salierų lapelių ir patroškinkite.
Baklažaną supjaustykite griežinėliais, po to – juostelėmis, pabarstykite druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir po 5 min. apkepkite keptuvėje su sviestu. Mėsą patiekite su baklažanais ir padažu, kuriame troškinosi. Papuoškite citrinos žievelės šiaudeliais ir salierų lapeliais.
Atsiliepimai