Ingredientai
Česnako skiltelė
8
vnt.
Pomidorų padažas
5
v. š.
Kalendros ir bazilikai
žiupsnelis
Medus
1
šaukštelis
Baltojo vyno actas
1
šaukštas
Alyvuogių aliejus
2
v. š.
Druska
žiupsnelis
Juodieji pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 5
Iš šio kiekio pagaminsite 100 g kečupo, sako Alfas Ivanauskas.
Gaminimo eiga
1. Česnako skilteles iškepkite orkaitėje ar ant grilio kartu su alyvuogių aliejumi.
2. Dar karštą česnaką dėkite į trintuvą ir viską sumaišykite su pomidorų padažu, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais, medumi ir baltojo vyno actu.
ALFO PATARIMAI:
· Jei norėsite šį padažą laikyti ilgiau, jį reikėtų kelias minutes pavirti.
· Norint sustiprinti česnako skonį ir kvapą, galite įtarkuoti 1 šviežio česnako skiltelę.
· Šis kečupas tinka prie mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų ar mėsainių.
Atsiliepimai