Ingredientai

Žąsis 3.5 kg
Obuoliai 1 vnt.
Serbentai 0.5 stiklinės
Migdolai 0.2 stiklinės
Šalavijai žiupsnelis
Druska šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Nedideliame puode sumaišykite svogūną, obuolį ir ketvirtadalį stiklinės sultinio. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virinkite penkias minutes, kol svogūnas ir obuolys suminkštės.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite svogūnų mišinį, trupinius, serbentus, migdolus, petražoles, šalaviją, druską ir pipirus. Sumaišykite su trečdaliu stiklinės sultinio.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

4. Nuplaukite ir nusausinkite žąsį. Iešmu subadykite krūtininę dalį, kojas ir aplink sparnelius.

5. Prikimškite įdaro ir dėkite į kepimo formą. Likusį įdarą sudėkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.

6. Kepkite žąsį dvi su puse valandos.

7. Per likusį pusvalandį uždengtame inde pakepkite likusį įdarą.

8. Vėsinkite žąsį 15-20 minučių, supjaustykite.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai